3 Şubat 2008 Pazar

PIRASALI GÜL BÖREĞİ







Hazır yufkadan yapılan sigara böreği ve gül böreği aniden gelen misafir için harika bir kurtarıcıdır benim mutfağımda.Börekleri önceden hazırlayıp,buzdolabı poşetlerine yada aliminyum folyoya paketleyip dondurucuya koyarım.Misafir bastırınca da sigara böreği ise çözdürmeden,gül böreği ise çözdürüp, üzerinede yumurtasını sürüp birazda susam serpince tamamdır.
Gül böreği için malzemeler:




  • 4 yufka
  • 3 pırasa
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 küçük havuç
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Sos için ;



  • 1 yumurta
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
Havuçları ve patatesleri rendeleyin.Pırasaları incecik doğrayın.Soğanları da doğrayıp çok az sıvıyağ koyduğunuz tavada şöyle bir pembeleştirin.Sırayla patatesleri, havucu ve pırasaları da ekleyip biraz kavurun.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın.Diğer tarafta sıvıyağ,süt ve yumurtayı karıştırıp böreğin sosunu hazırlayın. 4 yufkayı üst üste koyup dört eşit parçaya bölün.Her bir parçaya önce hazırladığınız sostan sürüp sonra sebzeli harçtan yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın.Yufkanın geniş yerinden başlayarak rulo şeklinde sarın.Rulonun bir ucundan başlayarak içe doğru yuvarlayarak gül şekli verin.Bu şekilde hazırladığınız bütün börekleri yağlamış tepsiye dizin üzerine, böreklerin içine sürdüğünüz sostan sürüp biraz da susam serpip önceden ısıtılmış 180-200'C de üzeri kıazarana kadar pişirin.
Bu böreğin istediğiniz herhangi bir harçla da hazırlayabilirsiniz.Ama bu harçla da özellikle tavsiye
ederim. Çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok: