TADINA DOYAMADIM....
Mutfağa bişeyler yapmak için girdiğimde aklımda başka şeyler vardı...Portakallı muzlu planlamıştım.. Portakalların dura dura suyu çekilip kötü olmuşlar.. Bende sadece muzlu yaptım ama adını koyamadım. Ama tadı gerçekten enfes olmuştu...
Malzemeler:
1,5 Paket kakaolu bisküvi
50 gr tereyağ
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı tozşeker
1-2 damla vanilya aroması
50 gr tereyağ (ayrıca muhallebi için)
2 küçük paket tart jölesi
2 çay bardağı çilek şurubu(muz olsa daha iyi olabilir,ben de yoktu da)
2 muz
Önce bisküvileri un gibi olana kadar robottan geçirin. 50 gr tereyağını eritip kıyılmış bisküvilerin içine koyup yedirin. Daha sonra kelepçeli kalıbın kelepçesini servis tabağına oturtun.İçine tereyağlı bisküviyi sıkı sıkı bastırarak döşeyin.Buzdolabına donması için kaldırın. Diğer tarafta süt, un, şeker ve vanilya aromasını bir tencereye koyup muhallebiyi pişirin. Ocaktan indrip içine 50 gr tereyağını koyup mikserle 5 dk kadar çırpın.. Dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün.. Oda ısısında biraz soğutup tekrar dolaba koyun.. Çilekli jöleyi hazırlayıp muzları ince ince dilimleyin.. Tatlıyı dolaptan çıkarıp üzerine muz dilimlerini yerleştirin.. Onun üzerine çilekli jöleyi dökün..İyice donmasını sağlayın...Kelepçeyi dikkatlice çıkartıp servis yapın...Afiyetle yiyin:))
16 yorum:
Harika bir görüntüü tek kelimeyle bir sanat eseri gibi duruyor ellerine sağlıkk.
Yaz gelirken tam bir yaz pastası görünümünde
İlk davetimde denemem lazımm konuklarımaa...
süperrrrrrrrrr:)))
ellerine sağlık bir dilim istereeeeemmm:)) sevgilerimle:))
Bensiz yenen pastanın adını neden ben koyayım ki :)ama adı "kırmuzu pasta" olsun..Yiyenlere afiyet olsun..Bir de buradan siteye yorum yazan mutfak dostlarına bir şey söylemek istiyorum.. Ablam bana birşey yapmıyor.. Açım.. :)))
Ayşe'cim gerçekten tadı çok güzeldi.Tamamiyle uydurdum.Ama sonuç iyi oldu..Yorumun için teşekkürler..
Sevgili Belgin keşke daha yakın olabilseydik istediğin kadar ikram edebilirdim..Ben avrupa yakasındayım..Görüşmek dileğiyle..
Veee sevgili webster kardeşim..
Utanmaz daha cumartesi ağırlamadım mı ben seni..Kırmuzu mırmuzu çok güzeldi işte oohhh..
nefisss görünüyorr ismi Aşkın rengi olsun...kocaman sevgiler
http://ballkabak.blogspot.com/
TATLI NEFİS OLMUŞ.ELLERİNE SAĞLIK...
NİL.
CANIM HARİKA BİR ŞEY OLMUŞ.ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAGLIIK KOCAMAN SEVGİLER
eee ben koyayim madem adini:) Muzlu jöleli chesekek::))
süper olmus
ellerine saglik afiyetler olsun
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Bazen bende isim uydurmakta çok zorlanırım:)) kırmızı kırmızı çok güzel görünüyor pasta ellerinize sağlık...
selammmmmmm manşette gördüm geldim tariflerin hepside birbirindeng üzel seni ekliyorum yeavrım:)))) ellerine sağlık pastan nefis olmuş
canım harika bir sunum çok güzel
emeğine sağlık
pasta etkinliğine tarif verdim beklerim canım
oyacığım neler yapmışsın böyle sen.ellerine sağlık canım. tadı görüntüsünden belli zaten ;))
sevgiler
funda
Cok sahane görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.
Yorum bırakan tüm blog arkadaşlarıma teşekkür ederim..Yüreğinize sağlık...
Merhabalar, sizi bir hocanızın tavsiyesiyle tanıdım. Hatice Şengür hocam. Birlikte gittiğimiz bir kursa bu pastayı yapıp getirmiş ve adını da Emek Pınarı ismini iliştirmiş. Bu bizim projenin adı. bende sayfamda sizi de link göstererek paylaştım. Ama sayfanızı merak edip gezince Adını koyamadım yazısıyla karşılaştım. Bu pastanızın adı EMEK PINARI pASTASI olsun. Çünkü böyle bir projenin ilk pastası oldu. ellerinize sağlık. sayfamda linkinizi görebilirsiniz. https://www.facebook.com/pages/ADIM-ADIM-PASTACILIK/108434122509299
merhabalar,
sayfanızı yeni keşfettim. Adım Adım Pastacılık sayfasında gördüm :)
Pastanız çok şık olmuş.
Ellerinize sağlık:)
sizi takibe aldım :) Bana da beklerim.
http://fatoscatadlar.blogspot.com/
sevgiler...
Yorum Gönder