TATLI KIRMIZI
Annem misafir ağırlıyacağı zaman iki üç önceden düşünmeye başlar.Tuzlularda değil de tatlıya sıra gelince, illaki telefon açıp ''ne yapsam acaba?'' diye yarım ağızla bi nabız yoklaması yapar. Bende ona ''nasıl bi şey istersen ben akşama ayarlarım''deyip o yükü üzerinden alırım Esoş'umun.
İşte yine o konuşmaların akabinde ortaya çıkan yapılışı çok kolay ama bi o kadar da
lezzetli tatlının tarifi.Önce malzemeler.
Hamuru için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sos için.
- 2 büyük paket beyaz çikolata
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1/2 kg taze yada dondurulmuş ahududu(çilek, vişne, üzüm olabilir)
- keki ıslatmak için 1 bardak şekerli süt veya sulandırılmış ahududu reçeli
- ahududulu dondurma sosu
Diğer tarafta çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritip soğuyan kekin üzerine güzelce döktüm.Bir saat buzdolabında beklettiğim tatlının üzerine bolca (benimki bu sefer pek bol olamadı.Buzdolabında olanı kullandım:)ahududuları dizip,üzerinede ahududu sosunu döktüm ki;tatlıya noktayı koyanda budur...Afiyet olsun. Umarım beğenirsiniz..