12 Nisan 2008 Cumartesi


Bu pastada 42. yaşını kutlayan bir beyefendiye yapıldı. Kendisine ailesiyle mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum.Bu arada pastayı götürdüğümde Hülya hanım çok rahatsızdı. İnşallah düzelmiştir..Kendisine burdan geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum..
Pastanın içi fıstıklı çikolatalı, iki katlı. Pandispanyası da çikolatalı..Üzeri butter cream üzerine rende çikolata kaplı.Biraz edible, birkaç çikolata top, işte buuu:)))

10 Nisan 2008 Perşembe

ASİLZADE:)))


Birkaç gündür blogumu güncelliyemedim.. Ama aklımda burda kaldı.Nihayet laptopumun başına geçebildim.... Şimdi resimde görülen kuplar çok şık göründükleri için asilzade ismini yakıştırdım.....Yapılışı da çok kolay..jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırladım.fakat su yerine sıktığım üzümlerin suyunu kullandım. İçine üzüm taneleri koydum..Kup bardaklarına koyup yan olarak donmalarını sağladım.. Üzerinede süzme yoğurdu biraz pudra şekeri ile karıştırdım.Donmuş jölelerin üzerine doldurdum...İşte bu kadaar......Eğer isterseniz başka meyvelerle de hazırlanabilir.. Afiyet olsun.

6 Nisan 2008 Pazar

VİŞNELİ FIRIN MUHALLEBİ




Eveet bu haftayı hastalıklarla tamamlamış bulunmaktayız.. Önce oğlum iki gün boyu ateşlendi bayağı bir kötü atlattı bu sefer..Çok şükür düzeldi derken ben yamuldum bukez.Ama ben hiç bukadar ağır bir soğuk algınlığı yaşamamıştım. Hala da düzelmiş değilim. Kader utansın ki çalışan bir ev hanımı olunca kalkmak zorunda kalıyorsun. Sağolsun annem iki gün boyunca yemekleri yapıp oğlanla ilgilendi de ben de biraz dinlendim.. Hal böyle olunca bloglada ilgilenemedim doğal olarak..Ama şimdi muhallebi tarifi için buradayııım..

  • 1 kg süt

  • 2 yumurta
  • 50 gr margarin

  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta

  • 1 su bardağı tozşeker

  • 250 gr dondurulmuş vişne

  • Sütün içine vişne hariç tüm malzemeyi koyup muhallebiyi pişiriyoruz..Piştikten sonra içine vişneleri koyup karıştırıyoruz.Kaselere koyduktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz..Tepsinin içine kaselerin yarısına kadar su dolduruyoruz...Ve de muhallebilerin üzerine bolca tozşeker serpip iyice kızarmasını sağlıyoruz.. Afiyet olsun efendiiiim.......