Adın dan da anlaşılacağı üzere çooook ve yoğun çikolatalı bu tatlımız...Annemin günü için yaptığım ve de herkesin, özellikle benim gibi çikolata delilerin bayılarak yediği bir tatlıdır...Yapımı da çok kolay..Ben normal zamanlarda kendimize kadar yapınca tek ölçü (bir kat pandispanya üzerine sos) yapıyorum..Bu sefer kalabalıkta yetmiyeceğini düşünerek pandispanyayı iki kat yaptım arasına da çikolata sosu döktüm...
MALZEMELER(Bir kat için)
3 Yumurta
1 Bardak toz şeker
1 Bardak un
4 Çorba kaşığı kakao
Yarım bardak sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Paket hazır çikolata sosu
Sos için ,25 Su bardağı süt
Önce yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz..Sonra diğer malzemeleri koyup tekrar karıştırıp yağlanmış fırın kabına döküyoruz.. Önceden ısıtılmış 170'C fırında 15-20 dk pişiriyoruz..
Pandispanyayı soğuttuktan sonra çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp biraz ılıtıp üzerine döküyoruuuz. Afiyet bal şeker olsuuun..