9 Ağustos 2008 Cumartesi

BİR DİLİM KEK ALIRMIYDINIZ:)


Efendim henüz komşularımız hoşgeldin demeye gelmediler; malum sezonun tam ortası ve gelen giden çok oluyor..Denizdi, misafirlerdi, çarşı, pazardı derken gelemediler...EEEEEE.. Canım sıkılmaya başladı.günlük işler, biraz çarşı işi, biraz deniz ama şimdilik yetmiyor..Çalışan insan olarak alışmışız kalabalık ortamlara..Bi sessizlik bi sessizlik..Alışıcam herhalde, alışmam lazım..Canım sıkıldıkça bişeyler yapmam lazımmış gibi hissediyorum nedense..Bu arada farkettimki tam iki ay olmuş pasta yapmayalı..Ara sıra gidip gene vanilya esansı kokluyorum:))En kısa zamanda bi bahane yaratıp pasta yapmam lazım arkadaşlar...Henüz burada müşteride edinemedim..Pasta yapmam lazım acilen..Krizim geldi...Bu gün bu kekle avunmaya çalıştım ama ı-ıh malesef olmadı..Yani kek güzeldi de nefsimi köreltmedi..E hadi keke buyrun...


4 yumurta

2,5 su bardağı un

1,5 su bardağı tozşeker

1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvıyağ

1 pakat kabartma tozu

1 paket vanilya

2 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı tarçın



Öncelikle her aman olduğu gibi efendim yumurta ve şekeri karıştırarak başlıyoruz işe..İyice karıştırıp homojen bir hale gelmelerini sağlıyoruz....Daha sonra sıvıyağ ve sütü ekliyoruz,tekrar karıştırıyoruz..Daha sonra elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, zencefil ve tarçını ekliyoruz.En son olarak cevizi, şöyle bir kaşıkla çok karıştırmadan ekliyoruz..Yağlanmış 23 cm kalıba döküp önceden ısıtılmış 180'C de 45-50 dk pişiriyoruz...Afiyet olsun...




5 Ağustos 2008 Salı

BEN GEELDİİİM...

Evet nihayet gelebildim canlarım..Uzuun çalışmalardan, uğraşlardan ve de koşturmalardan sonra en nihayet internetimi de bağlattıktan sonra yayındayım..Ne zor şeymiş Allahım şehirden şehire taşınmak..Tabii normal şartlarda bizim ki kadar zor olmayabilir..Adam gibi bi nakliye şirketine denk gelmeyince (sözde tanıdık vasıtasıyla) 24 saat boyunca bomboş evde eşya beklemek çok sinir bozucuydu..Eşyaları yerleştirmek de bi o kadar zor oldu..Ev dubleks olduğu için in aşağı, çık yukarı Allahım bacaklarımız koptu..Şimdi şimdi alışmaya başladık(yani bacaklarımız).Daha sonra da çıktık yola ver elini Eskişehir görümcemlere..İki gün orda kaldık gönülleri olsun diye..Sonra ver elini Sivas, kayınvaldemlere orada da bir hafta kaldık..Ordan çıktık İstanbul'a doğru Bolu'da da bir günlük kısa bi mola..İstanbulda aldık soluğu bir hafta da orada kaldım..Ve maalesef eşimi İstanbul da bırakarak oğluşumla geldik evimize...Eşim işlerini halledip inşallah en kısa sürede yanımızda olacak diye ümit ediyorum...
Bu arada oğlumu ilkokula da kaydını yaptırdım..En nihayet bugün denize inebildiiik...
Ay ne kadar özlemişim blogları dolaşmayı, bloguma yazı yazmayı, aman da aman:)))
Buralar pek bi sıcak onun için soğuk bişeyler istiyor insanın canı durmadan..Suyun yerini hiç bişey tutmuyor,o ayrı...Ama ara sıra dondurma, parfe gibi hafif ve soğuk lezzetler iyi gidiyor..İşte bitanesi soğuuk ve de limonluuu..Hadi buyruuun..

1 paket Etimek

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı çekilmiş ceviz

Muhallebi için;

1,5 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

1 litreden 1 bardak şanti için ayrılmış süt

1 limon kabuğu rendesi (limon aroması da kullanabilirsiniz)

25 gr tereyağ ya da margarin

1 poşet krem şanti
+
1 limon kabuğu rendesi

Önce tabanı hazırlamak için bir paket etimeği genişce bir kaba diziyoruz..Üzerine 2 bardak su ve 2 bardak şekerle şerbet yapıp etimeklerin üzerine döküp iyice ıslatıyoruz..Üzerine kıyılmış ceviz serpiyoruz..Bir kenara bırakıyoruz..Diğer tarafta süt, un, şeker, limon kabuğu rendesi ile muhallebiyi pişiriyoruz..İçine sıcakken tereyağını ekleyip mikserle çırpıyoruz..Etimeklerin üzerine döküp soğumasını bekliyoruz..Soğuyunca 1 bardak soğuk sütle şantiyi hazırlayıp içine limon kabuğu rendesini de ilave ediyoruz..Soğuyan muhallebinin üzerine sıvıyoruz..(Ben kaşığın tersiyle şekil verdim)Dilediğimiz gibi süslüyoruz..Afiyet olsun..