28 Haziran 2008 Cumartesi

KARAYİB KORSANLARI GELİYOOOOR:))





Benim minik oğluşum çaktırmadan büyüyo galiba..Bazen hayatımda hep varmış gibi hissediyorum..Bazen de doğduğu günü hatırlayınca ne çabuk büyüdü diyorum..2,5 aylıktı işe geri döndüğümde,doyasıya emziremedim bile..İçimde yarası vardır hala, çocuğumu sütümle besliyemedim .. 3 yaşına kadar annanesi baktı sağolsun..Sonra yaşıtları ile büyüsün, büyürkende eğitilsin istedim.. Her ne kadar anneme bu konuda çok güvensemde okuldaki eğitimin çocuğu çok farklı geliştirdiğini düşünüyorum..




Velhasıl kelam o bücürük şimdi 6 yaşını doldurdu ve artık bir birey olduğunun farkına varıyor, istediği şeylerin kendi tercihi olması konusunda ısrar ediyor..Tıpkı bu yılki doğum günü kutlaması konusun da olduğu gibi..Aslında doğum günü 7 temmuz ama o ısrarla okuldaki arkadaşları ile kutlamak istediğini belirtti..Bana da kutlamayı öne almak düştü..Bodrum'a gitmeden iki gün önce acele bir pasta yapılıp ( pasta modeli yine küçük beyin isteğine uyularak) organize şekilde okulda ki kutlamayı gerçekleştirdik..

















Pastası için çok uzun bir düşünce aşaması geçirdi kıştan bu yana..Zırt pırt fikir değişti, önce scooby doo sonra şimşek mc queen.futbol sahası ve en sonunda karayib korsanlarında karar kıldı..Anneye de yapmak düştü..Zaman biraz kısıtlı olduğu için modelleme aceleye geldi..Teoride farklı düşünmüştüm ama pratikte anca bu kadarı yetişti..






Canım oğlum iyi ki doğdun, iyi ki varsın..Sağlık dolu çoook uzun yıllar diliyorum..Baban ve ben SENİ ÇOOOOOK SEVİYORUZ.....

24 Haziran 2008 Salı

YUMUŞACIK AÇMALARIM VAAR:))


Günlerimiz çok yoğun ve koşturmacayla geçmekte efendim!!! Bitti sayılır az kaldı..Geriye sadece nakliye gününü beklemek kalıyor..Tabi bu arada bütün alet edevatımı kutulara kaldırmış bulunmaktayım.Sadece birkaç parça bişeyi bıraktım çünkü daha 10 gün var..O kadar zaman bişey yapmadan durulmaz dimi ama..Ay bazen tatlı krizim tutuyo da, gidip vanilya aroması ya da çilek aroması falan kokluyorum (sonra da kendi halime gülüyorum yaa).Ama yook ben gene dayanamam herhalde bu gün yarın bişey yapmam lazım:))


İşte geçen gün çayın yanına atıştırmalık bişeyler yapmayı düşünürken sevgili Nino'nun yapmış olduğu bu açmalar geldi aklıma. İyi ki de gelmiş aklıma, ben hayatımda bu kadar güzel ev yapımı açma yememiştim arkadaşlar..Tek kelimeyle süperdi..Burdan sevgili Nino'ya sevgilerimi gönderiyorum..Gelelim tarife

2,5 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurta sarısı(üzeri için)
Aldığı kadar un
Yumuşamış margarin

Ilık süt içerisinde öncelikle mayayı eritiyoruz...İçine sıvıyağ, şeker, tuz ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde ediyoruz..Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek iki misli kabarana kadar ( yaklaşık yarım saat) mayalanmasını sağlıyoruz.. Mayalanan hamurdan bir parça kopartıp tezgahın üzerinde elimizle yaklaşık tatlı tabağı kadar açıp içine ceviz büyüklüğündeki margarini her tarafına sürüyoruz..
Rulo yapıp, çevirip açma şekli verip tepsiye yerleştiriyoruz..Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzerleri iyice kızarana dek pişiriyoruz.... Afiyet olsuun..