- 4 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- 1 kahve fincanı kakao
- 2 damla vanilya aroması
- 1 paket kabartma tozu
- ıslatmak için 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tozşeker
Kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 kahve fincanı kakao
- 25 gr bitter çikolata
- 1 kahve fincanı un
- 2 yumurta Cevizli krokan için
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz ve şeker hamuru
Öncelikle kek malzemesinin hepsini karıştırıp 22 cm kalıba döküp 170-180'C de pişirip soğuması için bir kenara bırakın. Diğer tarafta kremayı hazırlamak için süt ve tozşekerin yarısını tencereye koyup kaynatmaya başlayın.Şekerin kalan yarısınıda yumurtalarla çırpın.İçine un,kakao, çikolata parçalarını ilave edip kaynayan şekerli sütün içine katın. Birlikte kaynatıp kremayı da hazırlayıp soğumaya bırakın.Krema soğurken krokanı hazırlayın.Bunun için şekeri tencereye koyun eryip koyu karamel rengi alana kadar eritin. İçine cevizleri koyup ocaktan alın.Yağlı kağıdın üzerine kaşık kaşık dökün.Donduktan sonra elinizle ufalayın.Keki ortadan ikiye kesin.Şekerli sütle güzelce ıslatın.Kremayı kekin üzerine sıvayın.Birazını pastayı sıvamak için ayırabilirsiniz. Kremanın üzerine krokanları serpin. Şekerli sütle ıslattığınız diğer keki üzerine kapatın.Kalan kremayla ince bir katman olacak şekilde kaplayın. Dolapta dinlendirin. Şeker hamuruyla pastanızı kaplayıp üzerine istediğiniz şekillerde süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..
4 yorum:
Pasta süper olmuşşşşş, ellerine sağlık...
Teşekkürler uğurböceğim:))
oyacığım iş arkadaşlarından biri olmayı çok isterdim şuan : )))
ellerine sağlık canım . mavi'nin tonunu çok güzel tututrmuşsun ayrıca belirtmeden geçemeyceğim. hangi marka boya kullanıyorsun ?
Funda'cım ben FO marka jel boya kullanıyorum.Portakal büyüklüğündeki hamura kürdanın ucuyla mavi boyayı koklattım diyebilirim canım:)Sevgiyle kal..
Yorum Gönder