Aslında barbunya pilaki ile katılmayı düşünmüştüm...Çünkü annem pilakiyi çok güzel yapar ve ben de onun gibi yaparım.. Ama geçen gün dondurucuya koymak için mantı yaptık..Zaten pilaki de benim blogumun konseptine uymadığından mantı da karar kıldım..Hem birlikte yaptık, hemde annemin öpülesi ellerinin resmini çektim..İşte anacığımdan öğrendiğim mantı......
Malzemeler
2 kg un
2 yumurta
Tuz
Ilık su
İçi için
Yarım kg den biraz fazla kıyma
Bir büyük soğan
Tuz
Karabiber
Yumurta, un, tuz ve ılık suyla hafif sertçe bir hamur yoğuruyoruz..Hamurumuzu dinlendiriyoruz..Hamur dinlenirken kıymanın içine soğanı rendeliyoruz ve karabiber, tuz ilavesiyle yoğuruyoruz..
Dinlenen hamurdan yumruk kadar topaklar ayırıyoruz ve açıyoruz.. Açtığımız hamuru karelere bölüyoruz.. Karelerin içine birer çimdik kıyma koyuyoruz..Tek tek kapatıyoruz...Eğer hemen pişiriceksek unlu bir zemine koyuyoruz.. (Benim gibi dondurucuya koyacaksanız, 10 dk fırında biraz kuruttuktan sonra buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz)..
Hazırladığımız mantıları kaynar suda pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz..Arzuya göre biberle yağ kızdırıp dökebiliriz..Afiyet olsun..
1 yorum:
heyt be canım anamın mantısına gel :))) Oyosh'um patlat bir pasta perşembeye kardeşine şöyle cherry'li berry'li bişeyler :) :P
Yorum Gönder