3 Şubat 2008 Pazar

DAMLA SAKIZLI TATLI



Geçen hafta iş çıkışı kuruyemişçilerde damla sakızı aradım. Nişantaşı'dan Pangaltı'na kadar baktım.Hiç bir yerde yoktu.Sonra eşime telefon ettim, gelirken biyerlerden bakması için.O da maalesef bulamamış. Eskiden çok kolay bulabiliyordum. Neyse ertesi akşam Şişli'ye doğru uzandım.Orda biyerde buldum.Adam da vereceği şeyden çok emin olmayan bir sesle ''Böyle bişey var'' dedi. Bende nimet bulmuş gibi havada kaptım damla sakızlarını, bayağıda stoklu aldım. Böyle de bir damla sakızı macerası yaşadık.

  • 1 lt. süt
  • 2 çay fincanı un (silme)
  • 2 çay fincanı tozşeker (silme)
  • 2 paket bitter çikolata (80 gr'lık)
  • 4 yumurta
  • yarım paket margarin
  • 2 küçük paket damla sakızı
  • bir fiske tuz

Bir kabın içine yağı koyup iyice eritin.Unu ilave edip kavurun. Ardından şekeri ve sütü ilave edin.Havanda dövüp incelttiğiniz damla sakızını da sütün içine koyup kaynayana kadar karıştırın. Ocaktan indirip mikserle 5 dk. iyice karıştırın.Dikdörtgen bir borcama boşaltıp soğumaya bırakın.

Diğer tarafta 4 yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Sarıların içine 1 tatlı kaşığı tozşeker koyun, mikserle çırpın.Beyazların içine bir fiske tuz koyup kar gibi olana kadar iyice çırpın.Çikolataları da benmari usulu eritin ve yumurtalarla birlikte karıştırın.Soğutulmuş damla sakızlı muhallebinin üzerine dökün.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: