19 Aralık 2008 Cuma

BEŞ ÇAYI KEYFİ:)


Çok uzun yıllar çalışma hayatım olduğu için, hep ev hanımlarının beş çaylarına imrenmişimdir..Komşular birbirlerinde toplanıp, şipşak bi şeyler yapıp, yanına da mis gibi çay...Allaahh doyulmaz tadına..Ben de hafta sonları, temizlik, çamaşır, ütü gibi işlerimi bitirince hemen bişeyler uydurup birilerini yanıma eşlik etmesi için çağırırdım..Çok hoşuma giderdi..

Şimdi bayağı bir zamandır çalışmıyorum..Ama gelin görünkü bu imrendiğim şeylere fırsat bulamıyorum..Oğlum bu yıl okula başladı, onunla ders çalışma saatleri, bazen okulda işler oluyor..Evde vakit çok çabuk geçiyor, bi bakmışım akşam olmuş..Oğlanın geliş saati..Yani programlı olmadığı sürece kimseyle bişeyler paylaşamıyorum.Ben çalışırken daha programlı ve düzenli yaşıyordum yaa..

Neyse,, geçen pazar günü dersler bitti akşam üstüne doğru, kafaya koydum bugün kendime çaylık bişeyler yapayım diye..Uzun zamandır patates salatası yapmamıştım..Yanına da hamur işi bişeyler yaptım..Buna herkes başka bişey söylüyor..Ama ben Bişi olarak biliyorum..Kulakları çınlasın bi ablam vardı o da ''içi boş'' derdi..Neyse hadi buyrun tariflere..Gerçi herkesin bildiği şeyler..

Bişi İçin
2 yumurta
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Biraz sıvıyağ
Aldığı kadar un

Malzemelerin hepsini bir kabın içine alıp, aldığı kadar unla çok sert olmayan bir hamur elde ediyoruz..Hamurdan bezeler kopartıp merdaneyle servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz..Hamur kesme rulosuyla gelişi güzel parçalar kesip, kızgın yağda kızartıyoruz..
Patates Salatası için
Patates
piyazlık doğranmış kuru soğan
rendelenmiş havuç
bol maydanoz
konserve mısır
varsa taze soğan
dere otu
tuz
karabiber
sumak
sıvıyağ
limon

Haşlanmış patateslerle doğradığımız diğer malzemeleri harmanlıyoruz..Baharatları ve de limonla yağını ilave edip biraz birbirleriyle özleşmesini sağlayıp sonra servis yapıyoruz..Afiyet olsunn.