14 Mart 2008 Cuma

MAKET PASTA




Çarşamba günü sevgili Işıl'ımın önderliğinde resimde görülen maket pasta çalışması meydana çıktı. Birlikte çok güzel ve benim için faideli bir gün geçirildi.Sevgili Ayşem'in resimlemesiyle gün altın harflerle tarihe yazıldı.Paylaşımları için sevgili Işıl, Ayşem ve Sezer'e teşekkür ederim..

11 Mart 2008 Salı

ADINI KOYAMADIM:)))




TADINA DOYAMADIM....


Mutfağa bişeyler yapmak için girdiğimde aklımda başka şeyler vardı...Portakallı muzlu planlamıştım.. Portakalların dura dura suyu çekilip kötü olmuşlar.. Bende sadece muzlu yaptım ama adını koyamadım. Ama tadı gerçekten enfes olmuştu...


Malzemeler:

1,5 Paket kakaolu bisküvi

50 gr tereyağ

4 su bardağı süt
1 su bardağı un

1,5 su bardağı tozşeker

1-2 damla vanilya aroması

50 gr tereyağ (ayrıca muhallebi için)

2 küçük paket tart jölesi

2 çay bardağı çilek şurubu(muz olsa daha iyi olabilir,ben de yoktu da)

2 muz


Önce bisküvileri un gibi olana kadar robottan geçirin. 50 gr tereyağını eritip kıyılmış bisküvilerin içine koyup yedirin. Daha sonra kelepçeli kalıbın kelepçesini servis tabağına oturtun.İçine tereyağlı bisküviyi sıkı sıkı bastırarak döşeyin.Buzdolabına donması için kaldırın. Diğer tarafta süt, un, şeker ve vanilya aromasını bir tencereye koyup muhallebiyi pişirin. Ocaktan indrip içine 50 gr tereyağını koyup mikserle 5 dk kadar çırpın.. Dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün.. Oda ısısında biraz soğutup tekrar dolaba koyun.. Çilekli jöleyi hazırlayıp muzları ince ince dilimleyin.. Tatlıyı dolaptan çıkarıp üzerine muz dilimlerini yerleştirin.. Onun üzerine çilekli jöleyi dökün..İyice donmasını sağlayın...Kelepçeyi dikkatlice çıkartıp servis yapın...Afiyetle yiyin:))