12 Aralık 2008 Cuma

AYVA TATLISI


Nedense bayramlarda tatlı daha bir aranıyor..Aşağıda görmüş olduğunuz kalbura bastı iki günde tükendi..Tabi arkasından bi tatlı daha yapmak lazım, bayram ya:!!

Ee iki gün hamur tatlısı olunca, ardından hafif bişey yapmak lazım dimi ama:))

Ben de dolapta duran ayvaları değerlendirip, onları tatlıya dönüştürdüm:))

4 adet ayva

toz şeker

yarım bardak su

2 damla vanilya aroması

Üzeri için krema

Öncelikle ayvaları soyuyoruz. Ortadan ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkarıyoruz..Çekirdekleri atmıyoruz..Renk vermesi için tencereye atıcaz...Soyarken limonlu suya atıyoruz ki kararmasınlar..

Tencereye ayvaların çekirdek yatakları alta gelicek şekilde yerleştiriyoruz..

Her bir ayvanın üzerine birer dolu yemek kaşığı toz şeker döküyoruz...Yarım bardak su ve birkaç damla limon ilave edip,kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşta 1,5- 2 saate yakın pişiriyoruz..(Dikkat edin benim gibi oğlana ders çalıştırırken unutup fazla pişirmeyin:))

Pişen ayvaları servis tabağına alıp, çırpılmış kremayla servis yapın..Afiyet olsuunn..

7 Aralık 2008 Pazar

MUTLU BAYRAMLARRR!!

Herkese sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram diliyorumm..