28 Kasım 2008 Cuma

FISTIKLI MUSLU PASTA..




İşte nefis bir lezzet daha arkadaşlar..Bu muhteşem pastayı Şeker Pasta Banu'cumun sayfasından yaptım..Denemenizi şiddetle tavsiye ederim..Ben kendime göre ufak değişiklikler yaptım..
Pandispanya için;
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Bütün malzemeyi klasik kek yapar gibi karıştırıp 16-18 cm kelepçeli kalıba döküp 170'C de 35-40 dk pişiriyoruz..
FISTIKLI MUS İÇİN
250 gr süt
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı un
1 silme yemek kaşığı nişasta
1 paket krem şanti (1/2 bardak sütle karıştırılmış)
4 tatlı kaşığı toz jelatin
2 yemek kaşığı toz şam fıstık
Süt, yumurta, nişasta ve şekeri göz göz olana kadar pişiriyoruz..Karıştırarak oda sıcaklığına gelene kadar soğutuyoruz...
Toz jelatini üzerini biraz geçecek kadar ılık suyla eritiyoruz..Eriyen jelatini ve toz fıstığı hazırladığımız kremaya ekliyoruz..1/2 bardak sütle hazırladığımız krem şantiyi de ekliyip karıştırıyoruz..Hazırlamış olduğumuz kremayı oda ısısında bekletiyoruz..
VİŞNE KREMASI İÇİN
3 yemek kaşığı çekirdekleri çıkarılmış vişne
2 tatlı kaşığı nişasta
1/2 bardak su
1tatlı kaşığı jelatin(ben koymadım).
1,5 yemek kaşığı şeker
Vişne, nişasta, su ve şekeri bir kaba alın..Sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirin.
Pastanın birleştirilmesi;
Pişirip soğuttuğumuz kekimizi, istediğiniz bi şerbetle hafif nemlendiriyoruz..
Daha sonra üzerine hazırladığımız vişneli kremayı döküyoruz..Vişnelerin üzerine fıstıklı musu ilave edip üzerini düzeltiyoruz.Pastamızı çemberden çıkarmadan 1 saat dolapta dinlendiriyoruz..
Sevgili Banu üzerine nane likörüyle jöle hazırlayıp öyle sunmuş..Benim tercihim damla çikolatadan yana oldu..Benimkinin tadı süperdi..Ama Banu'nun görüntü de muhteşem..Denemenizi tavsiye ederimm..Şimdiden afiyet olsun..



24 Kasım 2008 Pazartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..




Başta kendi ilkokul öğretmenim Sevgili Hatice Şengür hanımefendi olmak üzere, üzerimde emeği geçen bütün öğretmenlerimin ve ülkemin bütün öğretmenlerinin gününü kutluyorum..
Bu gün oğluşumun okulunda da telaşlı bir gün yaşadık..Oğlumun öğretmeni ve okuldaki bütün öğretmenler için sürprizler hazırlandı..Uzun zamandır yapılan hazırlıklardan sonra günümüzü kutladık..Ben de nacizane okul öğretmenlerine hazırladığım pastayı sundumm..
Tekrar tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum ve pastamı sevgili Hülya'nın ev sahipliği yaptığı etkinliğe gönderiyorum..