16 Ocak 2009 Cuma
PORTAKALLI, HAŞHAŞLI CUPCAKE.....
12 Ocak 2009 Pazartesi
PROFİTEROOLLL........
Eveettt..Profiterolü sevmeyeniniz var mı acabaa:=) Sanırım çok azdır sevmeyen..Ben bayılırıımm...Yapmasını da çok severim..Bazılarına yapması çok meşakkatli gelir..Ama alıştıktan sonra bi zorluğu olmadığını anlıyo insan..Tabii şartlar zorlamazsa...Benim gibi yaparken elektrikler kesilirse fırının başında göz göre göre sönmelerini izlemezseniz..Allahım böyle şans olurmu..Fırına koydum, tam kabarmaya başladılar..Elektrikler kesildi..Şimdi gelir dedim ama..Maalesef puf puf kabarmışlardı ki, hooop söndüler..Ümidi kesmiştim aslında..Nasıl olsa kendimize yapmıştım..Yani misafir için falan değildi Allahtan..Elektrikler gelince baktım tekrar kabardılar..Sizin anlıycanız, çöpe atmayı göze aldığım profittrol hamurları kurtulmuş oldu..Şimdi geçeli tarife...
100 gr margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4-5 yumurta
Suyu, tuzu, şekeri ve margarini tencereye alıp ateşe koyup kaynatıyoruz...Kaynayan suya unu koyup hızlıca karıştırıp bir süre kavuruyoruz..Kavrulan unu kenara alıp ılıtıyoruz..Daha sonra yumurtaları tek tek, yedire yedire hamura ilave edip, homojen bir hamur elde ediyoruz..Sıkma torbasına koyup 2 cm aralıklı olarak tepsiye sıkıyoruz...200'C de üzerleri kızarana kadar pişirip, fırını kapatıp fırın içinde soğumaya bırakıyoruz..Hamurlar soğurken dolgu kremasını hazırlıyoruz..
2,5 su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
1 su bardağından iki barmak eksik un
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
2 yumurta
1 su bardağı krema
Krema hariç bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz..Soğumaya bırakıyoruz..Soğuyan muhallebinin içine kremayı ilave edip, beş dakika blendırla karıştırıyoruz..Soğuyan hamurların içine dolduruyoruz..Servis tabağımıza diziyoruz..
Ben üzerine 2,5 su bardağıyla hazırladığım çikolata sosu döküyorum..Dileyen 200 gr kuvertür ve 200 gr kremayla hazırlanan sostan kullabilir..Afiyet olsun...