16 Ocak 2009 Cuma

PORTAKALLI, HAŞHAŞLI CUPCAKE.....

Başlığı yazarken ikileme düşmedim dersem yalan olur..Muffin mi, yoksa cupcake mi yazmalıyım..Doğrusunun ne olduğunu yada ikisinin arasındaki farkı söyliyecek varsa sevinirim arkadaşlar....
Bunu hem etkinlik için yaptım..Hem de Şenay arkadaşıma giderken götürdüm..Tamamen yakıştırarak, tahmin yaparak oluşturdum....Sonuç güzeldi..Yoğun portakal kokuları arasında çıtır çıtır haşhaş tohumları...Gerçekten güzeldi..Bu tarifi ye#41 portakal etkinliğinin sahibi Portakal Ağacı'na gönderiyorum...

3 yumurta

3 su bardağı un

1,5 su bardağı tozşeker

1 su bardağı portakal suyu

2 portakal kabuğu rendesi

2 çorba kaşığı haşhaş tohumu

1 su bardağı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

2-3 damla portakal aroması

Arzuya göre damla yada parça çikolata

Kek malzemelerini karıştırıp, kalıpların yarısına kadar dolduruyoruz..Arzuya göre ortalarına çikolata yerleştiriyoruz..Tekrar üzerlerine kek hamurundan ilave edip, önceden ısıtılmış 180'C de 20 dk pişiriyoruz..Evi mis gibi portakal kokularının sarması da insanı cezbediyor doğrusu:=) Afiyet olsun ...







12 Ocak 2009 Pazartesi

PROFİTEROOLLL........

Eveettt..Profiterolü sevmeyeniniz var mı acabaa:=) Sanırım çok azdır sevmeyen..Ben bayılırıımm...Yapmasını da çok severim..Bazılarına yapması çok meşakkatli gelir..Ama alıştıktan sonra bi zorluğu olmadığını anlıyo insan..Tabii şartlar zorlamazsa...Benim gibi yaparken elektrikler kesilirse fırının başında göz göre göre sönmelerini izlemezseniz..Allahım böyle şans olurmu..Fırına koydum, tam kabarmaya başladılar..Elektrikler kesildi..Şimdi gelir dedim ama..Maalesef puf puf kabarmışlardı ki, hooop söndüler..Ümidi kesmiştim aslında..Nasıl olsa kendimize yapmıştım..Yani misafir için falan değildi Allahtan..Elektrikler gelince baktım tekrar kabardılar..Sizin anlıycanız, çöpe atmayı göze aldığım profittrol hamurları kurtulmuş oldu..Şimdi geçeli tarife...

100 gr margarin

1 su bardağı un

1 su bardağı su

1 çimdik tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

4-5 yumurta

Suyu, tuzu, şekeri ve margarini tencereye alıp ateşe koyup kaynatıyoruz...Kaynayan suya unu koyup hızlıca karıştırıp bir süre kavuruyoruz..Kavrulan unu kenara alıp ılıtıyoruz..Daha sonra yumurtaları tek tek, yedire yedire hamura ilave edip, homojen bir hamur elde ediyoruz..Sıkma torbasına koyup 2 cm aralıklı olarak tepsiye sıkıyoruz...200'C de üzerleri kızarana kadar pişirip, fırını kapatıp fırın içinde soğumaya bırakıyoruz..Hamurlar soğurken dolgu kremasını hazırlıyoruz..

2,5 su bardağı süt

2 çay bardağı tozşeker

1 su bardağından iki barmak eksik un

2 tatlı kaşığı nişasta

1 paket vanilya

2 yumurta

1 su bardağı krema

Krema hariç bütün malzemeyi karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz..Soğumaya bırakıyoruz..Soğuyan muhallebinin içine kremayı ilave edip, beş dakika blendırla karıştırıyoruz..Soğuyan hamurların içine dolduruyoruz..Servis tabağımıza diziyoruz..

Ben üzerine 2,5 su bardağıyla hazırladığım çikolata sosu döküyorum..Dileyen 200 gr kuvertür ve 200 gr kremayla hazırlanan sostan kullabilir..Afiyet olsun...