28 Mayıs 2008 Çarşamba

ÇOOOOK ÇİKOLATALI:)))


Adın dan da anlaşılacağı üzere çooook ve yoğun çikolatalı bu tatlımız...Annemin günü için yaptığım ve de herkesin, özellikle benim gibi çikolata delilerin bayılarak yediği bir tatlıdır...Yapımı da çok kolay..Ben normal zamanlarda kendimize kadar yapınca tek ölçü (bir kat pandispanya üzerine sos) yapıyorum..Bu sefer kalabalıkta yetmiyeceğini düşünerek pandispanyayı iki kat yaptım arasına da çikolata sosu döktüm...

MALZEMELER(Bir kat için)

3 Yumurta

1 Bardak toz şeker

1 Bardak un

4 Çorba kaşığı kakao

Yarım bardak sıvıyağ

Yarım su bardağı süt

1 Paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

1 Paket hazır çikolata sosu

Sos için ,25 Su bardağı süt

Önce yumurtaları şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz..Sonra diğer malzemeleri koyup tekrar karıştırıp yağlanmış fırın kabına döküyoruz.. Önceden ısıtılmış 170'C fırında 15-20 dk pişiriyoruz..
Pandispanyayı soğuttuktan sonra çikolata sosunu tarifine göre hazırlayıp biraz ılıtıp üzerine döküyoruuuz. Afiyet bal şeker olsuuun..

26 Mayıs 2008 Pazartesi

İYİ Kİ DOOĞDUUM BEEEEN:))


Bugün benim doğum günüm.. Her doğum günüm de olduğu gibi bu sefer de çok hüzünlüyüm...Hep böyle hissederim yıllardır...Neden acaba? neyse yine de mutlu yaşlar bana:)))Keşke pastanın üstündeki gerçek olsaydıııııı:))

25 Mayıs 2008 Pazar

ANNEMİN YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ

Bu ayki etkinliğimizin ev sahibi sevgili Lama Mutfakta arkadaşımız..Başlıktan da anlaşılacağı üzere canımız annelerimize ithafen bişeyler yapıcaz...Bende annemden öğrendiğim yapmayı yemeyi çok sevdiğim mantı ile katılmak istedim...Önceleri annem yapardı ben mideye indirirdim.. Şimdi annemin bileğinde sinir sıkışması olduğundan ben açıyorum ama o bana kıyamadığından illaki yardım ediyor..


Aslında barbunya pilaki ile katılmayı düşünmüştüm...Çünkü annem pilakiyi çok güzel yapar ve ben de onun gibi yaparım.. Ama geçen gün dondurucuya koymak için mantı yaptık..Zaten pilaki de benim blogumun konseptine uymadığından mantı da karar kıldım..Hem birlikte yaptık, hemde annemin öpülesi ellerinin resmini çektim..İşte anacığımdan öğrendiğim mantı......
Malzemeler
2 kg un
2 yumurta
Tuz
Ilık su
İçi için

Yarım kg den biraz fazla kıyma
Bir büyük soğan
Tuz
Karabiber

Yumurta, un, tuz ve ılık suyla hafif sertçe bir hamur yoğuruyoruz..Hamurumuzu dinlendiriyoruz..Hamur dinlenirken kıymanın içine soğanı rendeliyoruz ve karabiber, tuz ilavesiyle yoğuruyoruz..
Dinlenen hamurdan yumruk kadar topaklar ayırıyoruz ve açıyoruz.. Açtığımız hamuru karelere bölüyoruz.. Karelerin içine birer çimdik kıyma koyuyoruz..Tek tek kapatıyoruz...Eğer hemen pişiriceksek unlu bir zemine koyuyoruz.. (Benim gibi dondurucuya koyacaksanız, 10 dk fırında biraz kuruttuktan sonra buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz)..
Hazırladığımız mantıları kaynar suda pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz..Arzuya göre biberle yağ kızdırıp dökebiliriz..Afiyet olsun..