10 Şubat 2008 Pazar

AŞIK EDEN TARİFLER(Vişneli Çikolatalı Pasta)





AŞK!!! İnsanoğlunun asırlardır ençok üzerine şiirler, filmler, yazılar , kitaplar ve yorumlar yaptığı konuların başında geliyordur herhalde? Önümüzdeki günlerde de Sevgililer Günü kutlanıcak. Herkes sevdiği insana bişekilde sevgisini ifade etmek için çabalıyacak.Oysaki bana göre (eşimle ikimize göre) bir güne bunu sığdırmak anlamsız. Aniden kondurulan bir öpücük.Hiç beklemediğin anda karşılaştığın bir bakış.Sımsıcak bir sarılış.Programlanmadan gelişen sevgiye dair ne varsa, çok daha gerçektir bence.
Sevgililer günü yaklaşırken her tarafta kırmızı kalpler gözümüze çarpar,sevgi ifadesidir. Özellikle pastalarda. Ben de yaklaşan günden dolayı kalpli bir pastayla etkinliğinize katılmak istedim....

SEVGİLİYE!!....

Pandispanya için

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Yarım bardak frambuaz suyu(şart değil,bende vardı koydum)

Krema için

2,5 su bardağı süt(500 ml)
1,5 çay bardağı tozşeker
1 kahve fincanı kakao
1 çay bardağı damla çikolata (orjinalinde 25 gr. bitter var)
1 kahve fincanı un
2 yumurta
Çekirdeksiz vişne(donmuş yada taze)

Kaplama malzemesi

1 paket kakaolu krem şanti(2 poşet)
Pembe ve kırmızı şeker hamuru

Öncelikle pandispanya için yumurtalarla şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.Diğermalzemeleri de ekleyip hafifçe yağlanmış 22 cm'lik kalıba dökün.170-180'C fırında pişirip soğumaya bırakın.Diğer tarafta süt ve tozşkerin yarısını bir tencereye koyup kaynatın. Şekerin kalan yarısı ile yumurtaları çırpın, üzerine unu ilave edin. Kalan sütü, kakaoyu ve çikolataları unlu karışıma ilave edin.Kaynamakta olan şekerli süte katın.Hızlı hızlı karıştırarak pişirip soğutun. Soğuduktan sonra mikserleyin.

Ortadan ikiye kestiğiniz pandispanyanın her iki katınıda vişne suyu yada frambuaz suyuyla slatın.Soğuyan kremayı tabana yayın,üzerine vişneleri döşeyin.Kekin diğer yarısınıda üzerine kapatın. 1 bardak soğuk sütle hazırladığınız krem şantiyle düzgünce kaplayın.

Pembe şeker hamurunu merdaneyle açarak kekinizi kaplayın.Kırmızı hamurdanda kalpli kalıplarla şekiller çıkarıp pastanızı süsleyin....Severek yapılan herşeyi sevdiklerinizle paylaşmanız dileğiyle.....

8 yorum:

Minik Kus dedi ki...

Oya, cok guzel bir pasta olmus bu. Cok begendim. Hele de tabaktaki sunum harika. Ellerine saglik. Allah esinle birlikte uzun bir omur yasamanizi nasibetsin. Ben burdan alirim tarifini ve etkinlik tariflerine eklerim. Katilimin icin cok tesekkurler...

Unknown dedi ki...

merhaba;
blog'un hayırlı olsun Oya . aşık eden tarifinde çok güzle gözüküyor ellerine sağlık...
sevgiler
funda

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Pastan çok güzel görünüyor, çok da şık olmuş canım ellerine sağlık. Sevgilerimle,
Esra

OYOSH dedi ki...

Sevgili minik kuş,sevgili Funda vesevgili Esra beni motive eden yorumlarnız için çok teşekkür ederim.Kendimi yalnız hissetmeye başlamıştım.Çok sağolun:))

Yaren dedi ki...

Cok harika bir pasta.Birde ben cikolatayla kirmizi reng yanyana cok seviyorum,mesel cilekle.Bu pasta hamuruna harika renk uyumu olmus.Ellerine salgik canim ve asik olunur bu pastaya:)

OYOSH dedi ki...

Sevgili Yaren güzel yorumun için çok teşekkür ederim.Sevgiler!

Aynur dedi ki...

Pasta cok guzel olmus gercekden.Ama dedigin gibi bir gune sigdirmak mumkun degil canim

eline saglik

sevgiler

www.aynurdantarifler.blogspot.com

OYOSH dedi ki...

Aynur'cum yorumun için teşekkür ederim:))