14 Şubat 2008 Perşembe

Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 14






BALKABAKLI PASTA


Sevgili ''Defneyle Birlikte'' bu haftaki etkinliğe benide davet etmiş. Kendisine teşekkür ediyorum.Bol katılımlı olur inşallah.Bende bir pastayla katılmak istedim....

Pandispanya için

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır pasta kreması
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz

Kaplama için

  • 1 kg ayıklanmış, doğranmış balkabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çubuk vanilya


Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.Beyazları bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpın. Sarılarıda ayrı yerde şekerle çırpıp beyazlarla birleştirin. Daha sonra un, kabartma tozu,vailya, süt ve sıvıyağı katıp karıştırın. Yağlanmış 24 cm kelepçeli kalıba dökün. 170-180'C önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Kabak tatlısı için; kabakları, şekeri, suyu ve çubuk vanilyayı tencereye koyup pişirin. Piştikten sonra ezip püre haline getirin.


Soğuttuğunuz keki ortadan ikiye kesin.1,5 soğuk sütle hazırladığınız hazır pasta kremasını kekin arasına sürün. Kremanın üzerine kabak püresinden biraz koyun.Üzerinede kıyılmış cevizleri serpin. Keki kapatın. Kabak püresiyle güzelce kaplayın. Çikolata ve cevizle süsleyebilirsiniz.(Aslında üzerine parlak görüntü için jöle sürülüyor. Bende kalmamıştı, koyamadım.Onun yerine top çikolatayla süsledim). Afiyet olsun..

3 yorum:

made in funda dedi ki...

canım ytarifin yayında.çok teşekkürler..

Pasta Saati dedi ki...

Süper bir görüntü. Tadınında çok güzel olduğuna eminim. Elinize sağlık.

OYOSH dedi ki...

Sevgili pasta saati gerçekten tadıda çok hafif oluyor.Ağır kremalı pastalardan hoşlanmayanlar için ideal bir tad.Yorumun için teşekkür ederim.