6 Mart 2008 Perşembe

PDÇSE 17 TARTOLETLEEER:)))





Havalardanmıdır nedir, bir miskinlik bir uyuşukluk aldı başını gidiyor....Na'pıcaz bilmiyorum valla.. İşe gitmek istemiyoruuum..Sabah yataktan kalkmak istemiyoruum... Oğlumun çığlıklarına dayanamıyoruumm...Çıldırıcam yaz gelsede kurtulsak şu rehavetten...Ama bak mutfakta böyle şeyler hissetmiyorum. Bi tek orta mutluyum yaaa.....Hep bi şeyler yapsam, pişirsem, süslesem, yedirsem oohh ne güzel...

Bu gün de ''sefertası'' nın etkinlği için bişeyler yapmak istedim...Bu tartoletleri yapmaya karar verdim. Sevgili sefertasına kolaylıklar diliyorum...

Tartolet malzemesi:

  • 115 gr tereyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 çorba kaşığı su
Kreması için:

  • Hazır dolgu kreması
Üzerini süslemek için:

  • File badem
  • Eritilmiş bitter çikolata
Tencereye tereyağını ve suyu koyup kaynatmadan yağın ermesini sağlayın. Başka bir kabın içine un, kakao ve pudra şekerini koyun. Yağlı suyu biraz ılıttıktan sonra unlu karışıma ilave edip iyice yoğurun. Hamuru buzdolabına koyup çok hafif (merdaneyle açılabilecek kadar) soğutun.
Daha sonra hamuru 6 parçaya bölün. 10 cm çapında açıp tartolet kalıplarına iyice kaplayın.Çatalla delikler açın.Üzerlerine yağlı kağıt yerleştirip kurufasülye yada nohut koyun ki kabarmasınlar. 190'C önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirip, üzerindeki fasülyeleri ve yağlı kağıtları alıp tekrar fırına koyup 15 dk daha pişirin. Piştikten sonra çıkarıp tel üzerinde soğumaya bırakın.Dolgu kremaını üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğuyan tartoletlerin içini doldurun. Üzerine file badem serpin. Benmaride erttiğiniz çikolatayla süsleyip servis yapın. Afiyet olsuun efendiimm...

9 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

Ne tesadüf bende tartölet yaptım.Ama çok enfesler çikolata kokusu geldi bile ellerine sağlık.http://ballkabak.blogspot.com/

belgin kıral dedi ki...

Canım benim,
Biraz kendimi toplayım yazacağım inşallah...Nefis bir görüntü ...anam babam böyle güzel süslemeyi nasıl beceriyorsunuz yaaa? Az evvel annemin yarınki günü için frambuazlı parfesan yaptım, nasıl süleyim diye düşünüyorum:?! yok ki sanat:((
ellerine sağlık canım benim tarifin yayında katılımın için çok teşekkürler:))))

OYOSH dedi ki...

Sevgili Ayşe seninkiler daha nefis görünüyor. Ellerine sağlık..

Belgin'cim tarifleri merakla bekliyorum.. Kolay gelsin..

www.illedeyemek.com dedi ki...

öncelikle iyi bir hafta sonu diliyorum.Harika görünüyor eline sağlık,sevgilerimle...

OYOSH dedi ki...

Hilal'cim sana da iyi hafta sonları canım.. Teşekkür ederim..

EZGi :)) dedi ki...

enfes birşey olmuş.çok harika görünüyor.ellerine saglık sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

10 mart tarihinde başlayıp 10 nisan tarihine kadar devam edecek en güzel pasta yarışmamızda sizide görmekten mutluluk duyarım http://birdemliksohbet.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Mmmh nefis görünüyorlar,ellerine saglik.Iyi pazarlar.

OYOSH dedi ki...

İyi pazarlar Kızılcıkşurubu..Teşekkür ederim.. Sevgilerimle...