2 Şubat 2009 Pazartesi

DEĞERLENDİRME PASTA..

Geçtiğimiz perşembe gününden beri yarıyıl tatili dolayısıyla İstanbul'dayım oğluşumla beraber..Aslında okul tatil olduktan birgün sonrası için yer ayırtmıştım ama 3 gün kala aşağıdaki iskambil temalı pastanın siparişi geldi ve gelişimizi ertelemek zorunda kaldık..Tabii yola çıkana kadar oğlumun mızıldanmalarına dayanmam hayli zor oldu..''Herkes gitti biz kaldık''deyip durdu garibim annesi yüzünden..
Neyse sağ salim geldik..Yapılacak bir sürü iş ve plan dahilinde cuma günü düştüm yollara...Ver elini Eminönü..Yüksel ticaret, Fermo, Nüans; insan kendini kaybediyo valla..Sözde ihtiyaç listemin dışına çıkmıcaktım..Yine bir sürü fazladan malzeme almışım..Olsun hepsi lazımm:=)
Fakat insan rahata çok çabuk alışıyomuş..Allahım insanlar üstüme üstüme geldi sanki..Kalabalıktan fenalık gelicekti...Yıldırım hızıyla işimi bitirmeye çalıştım desem yeridir..Bi daha İstanbul'u özledim demicem, söz verdim kendime..Ne kadar tutabilirim bilmiyorum:))
Efendim yukarıda görmüş olduğunuz pastayı, iskambil kağıtlı pastanın artanlarından yaptığım için değerlendirme pasta dedim kendisine:))
Önceki pastanın pastacı kremasını ve ganajını biraz fazla tutmuşum..Dolaba kaldırmak yerine bir pandispanya daha pişirip, tek kata ayırdım..Meyvelikte duran muzlardan dilimleyip, kremanın üzerine dizdim..Kapattım ve kalan ganajla üzerini sıvadım..Kaşıkla şekil verip gofret güllerle süsledimm..Afiyet olduuu:))

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım harika olmuş ellerine sağlık mutlu haftalar dilerim öptüm...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

valla süper canım.misler gibi olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...

pelince dedi ki...

İstanbula hoşgeldiniz...Kalabalık gerçekten insanı bazen yoruyor.. Şimdi sen alıştın doğal seslere burası tabiiki bir tuhaf gelmiştir... :)
Pasta ise mükemmel olmuş,keşke her artan krema bana doğru yola çıksa :)
Ellerine sağlık..

Sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Aaa Oya'cım İstanbul'a gelip gitmişsin de haberimiz olmamış desene, artık bir dahaki sefere :) Kalabalık insanın üzerine üzerine geliyor, bunalmakta haklısın.. Haftaiçinde dışarı çıkmayıp pazar günü kendimizi sokağa atalım desek bin pişman oluyoruz çoğu kez :( Neyse, pasta nefis efendim, ellerinize sağlık.. Değerlendirdiğin iyi olmuş malzemelerini :) Merak ettim gofret gül de ne acaba?? Bu şekilde hazır bulabiliyor muyuz?

leyya dedi ki...

oyacım hoşgelmişsin safalar getirmişsin istanbula..bi de ekonomiyi canlandırmışsın ya, o eminönü adına büyük kazanç bence))hiç istanbul özlenmez miii))üç vakte kalmaz başlar hasretlik))
bi de bu değerlendirme pastaysa ben de tina törnırım)))
ayol bırak degerlendirmesini, üç gün uğraşsam yine beceremem bundan yapmasını ben ))
iskambilli pasta çok şaşırtıcıydı..bu şeker hamuru olayı aştı kendisini ..müthiş bir alan oldu..ve becerebilen sen gibi şanslıların elinden çok güzel işler çıkıyor..tebrik ediyorum arkadaşım..

pecete dedi ki...

ellerine ağlık, keşke göreileydim seni...

PASTASEHRİ dedi ki...

Canımmm değerlendirme pastası ne güzle bir isim olmuş: )) lezzetli olduğuna eminim zaten ellerine sağlık

eldivenlerim dedi ki...

pasta harika gözüküyor,ellerine sağlık arkadaşım.....

Betül KAVAL dedi ki...

harika bir pasta olmuş ellerine sağlık canım.

sevgiler

Hatice dedi ki...

Oyacığım olsun, hepsi lazım:))
fazla malzemenin bir zararı olmaz:)
iyiki değerlendirmişsin, nefis bir pasta olmuş, ellerine sağlık...
sevgiler...

Unknown dedi ki...

iskambilli pastada değerlendirme pastasıda harika eline sağlık sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Harika olmuş pasta ellerine sağlık,mesajın için çok teşekkür ederim, bu pastayı izninle doğum günü pastam olarak alıyorum :)))

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ahh ne güzell..
çok uzun zaman oldu karşıya geçmeyeli,
herşeyi gönlünce kullanman dileğimle
sevgiler..
iyi tatiller canım.
NuNu