29 Mart 2011 Salı

BAHAR DA HERŞEY BAŞKA GÜZEL..

Ohhhh yaşasınn baharla beraber blog sayfalarımıza kavuştuk nihayet...Bodrum Turgutreis'ten herkese sevgiler...Bloglarımıza kavuştuk da inşallah yine bişeyler bahane edip kapatmazlar...İki yıl öncede aynı şey başımıza gelmişti blog alemi olarak..O zaman wordpress ten güncellemiştim sayfamı.. Ama bu sefer içimden gelmedi ordan yazmak..Kullanımıda bi garip zaten, aradığını bulamıyosun..Ama burda öylemi yaa..Misss:)) herşeyi gözümüz kapalı yapıyoruz burda artık:))
 Memleketime bahar geldi kırda bayırda gelincikler, papatyalar açtı..Etraf cıvıl cıvıl..Sabah kuş sesleri...Deniz ve güneş pırıl pırıl....Bazen balkondan atlıyasım geliyor ..Özellikle çamaşır asarken güneş yaktığı zaman:))...Balkon keyiflerimizde başlar birkaç güne...
 Malumunuz Bodrumun narenciyesi meşhur..Bahçeler, yollar mandalina, greyfurt, limon ve turunçtan geçilmiyo kışın..Bahçesinde olan herkes birbiriyle paylaşıyor..Kim eve gelirse elinde poşet poşet mandalina, limon ve greyfurt...Tabii yiyerek  ve sularını içerek tüketmeye çalışıyoruz..Bolca da yaz için ben sularını sıkıp dondurucuya attım..Yazın serin serin içeriz artık..Limonata ve mandalina suyu...Turunç reçeli de yaptık bi arkadaşımla ama makinem o gün yanımda değildi..Resimleyemedim..
Neyse bu kadar narenciye muhabbetinden sonra tarife bağlayalım artık dimi:))
MANDALİNA SOSLU YALANCI TAVUK GÖĞSÜ..
Benim sık yaptığım bir süt tatlısı bu..Uydur uydur yap cinsinden...
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağ yada margarin
vanilya
SOS İÇİN:
5-6 tatlı mandalina
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1-2 mandalina yada portakal kabuğu rendesi
Öncelikle yağı tencereye alıp göz göz olana kadar eritiyoruz..Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurup, biraz da şekerle çeviriyoruz..Ardından sütü koyup muhallebi gibi pişiriyoruz..Ocaktan indirmeden vanilyasını ilave ediyoruz..Ocaktan alıp mikderle 5 dk kadar çırpıyoruz...Bir kenara alıp soğutuyoruz..Diğer yanda sos için mandalina suyunda nişastayı eritip, içine şekerini ve rende kabuklarını koyup, ocakta pişiriyoruz..Soğumuş tatlının üzerine döküyoruz ve soğutup servis yapıyoruz..Üzeri mayhoş altı tatlı,, yemesi ballı..Afiyet olsun:))



4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım evet şükür bahar geldi ve inşallah en kısa zamanda bloglarımız daki yasaklar kalkacak.Ellerine sağlık tatlı süper öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba tatliniz nefis görünüyor, ellerinize saglik. Pastalarinizda hepsi birbirinden güzeller emeginize saglik, izlemeye aldim. Bende sayfama beklerim sevgilerimle Sükran

Egeden Tarifler dedi ki...

Bahar fotoğrafları da muhallebi de nefis görünüyor, paylaşım için teşekkürler.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Merhabaa yorumunuz için çokk teşekkür ederim :)) aynı yerdeyiz ama daha görüşemedik :)
Tahmin ettiğiniz gibi Marina sunset evlerindeyim.
Sporun olmadığı bazı sabahlar Amiral çay bahçesinde çay içip,gazete okuyorum. Görüşelim :))
Sevgiler...