29 Şubat 2012 Çarşamba

ELMALI KURABİYE......




Bu güzel ve de lezzetli kurbişler, beldemizdeki bir kadın kolları kuruluşunun kermeste satmak için verdikleri siparişti...Tarife bir bakalım...
MALZEMELER
250 gr. yumuşak tereyağ ya da margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için yumurta beyazı(İsteğe bağlı)
File fındık(isteğe bağlı)
Pudra şekeri
İÇ HARCI
4 Elma
Kırılmış ceviz içi
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Önce harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakalım..Bunun için elmaları soyup rendeliyoruz..Tencereye şekerle birlikte alıp pişiriyoruz..Altını kapatırken cevizi ve tarçını ekleyip soğuması için bir kenara kaldırıyoruz..
Diğer tarafta hamur için bütün malzemeyi karıştırıp, azar azar un ekliyoruz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz..(1 saat kadar buzdolabında bekletirsek açmamız daha kolay olur)...
Hamuru tezgahın üzerinde açıp yuvarlak bir mutfak gereci ya da  yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesiyoruz..İçerisine soğuttuğumuz elmalı harçtan koyup kapatıyoruz..(Çok sıkı sıkı kapanması gerekmiyor)..Kapattığımız kurabiyeyi önce yumurta akına sonra file fındıklara batırıp tepsiye diziyoruz..180'C önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz..Kurabiyelerimiz ılındıktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servise hazırlıyoruz....Afiyet olsunnn:)))



2 yorum:

derya dedi ki...

Canım bayılırım elmalı lezzetlere ellerine sağlık sevgiler.

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

aldim kactim....
hmmm nefis nefis.....

:-))