25 Şubat 2008 Pazartesi

BOL LİMONLU NEFİİSSS!!



Çoktandır yapmak isteyip de bir türlü sıra gelmemişti. Kısmet bu günmüş.Kısmetlileride bu günmüş:)) Tam ben mutfağa girdim, önce akşamki yemeklerimi yapıp sonra rahat rahat mutfağımla baş başa istediğim gibi vakit geçiririm diye düşünürken kapı çaldı.Annem ve benimde çok sevdiğim bir arkadaşı geldiler. Daha sonra kızlar, torunlar derken bayağı bi olduk.Hemen tatlının kekini fırına attım. O pişerken bir kereviz salatası, ardından fırındaki keki çıkarıp, peynirli tepsi böreğini fırına koydum.Kek soğuyunca tatlıyı da hallettim. Saat 3,5 da çaya oturmuştuk. 2 saatte bu kadara şükür.Ama tatlı süper olmuştu. Bol limon aromalı hmm nefisti:)) İşte tatlı malzemeleri


Kek için

  • 2 yumurta
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Şerit halinde kesilmiş portakal kabuğu
  • Yarım subardağı un



İçinin dolgu malzemesi

  • 2 yumrta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
  • 6 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı toz jelatin
  • Yarım su bardağı krema

Üzerinin sosu için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon suyu


Kek için yumurta, şeker, limon kabuğu rendesini bir kaseye koyup köpürene kadar çırpın. Unu da azar azar ilave edip karıştırın. Yağlanmış 20 cm'lik kelepçeli kalıbı yağlayıp hamuru koyun. Önceden ısıtılmış 180'C fırında pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın.


İçinin dolgusu için; yumurta sarılarını, şekeri, limon kabuğu rendesini ve limon suyunubir kaseye koyun. Krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın. Diğer tarafta küçük bir kasenin içine 2 yemek kaşığı suyu koyup üzerine jelatini serpin. Jelatin suyu emene kadar bekletin. Suyu iyice emince üzerine biraz kaynar su döküp çözülene kadar karıştırın.Soğuttuktan sonra yumurta sarılı arışıma ilave edip tekrar çırpın.Kremayı da ekleyin. Katılaşmaya başlayınca, hemen yumurta aklarını kar haline getirin.Sonra sarılarla birleştirip limonlu bir mus elde edin.


İkiye kestiğiniz keki isterseniz biraz ıslatabilirsiniz(Ben ıslattım).Kekin ilk yarısını keki pişirdiğiniz kelepçeli kalıbın çenberinin içine oturtun.(Düzgün sıvamak için).Limonlu musu üzerine boşaltın. Diğer katı da üzerine kapatıp soğuması için buzdolabına kaldırın.Yarım saat kadar dinlendirin. Üzerinin sosunu hazırlamak için; pudra şekerinin içine limon suyunu ilave edip iyice karıştırın. Dolaptan çıkan kekin üzerine sıvayın.Afiyetle yiyin.Şiddetle tavsiye ederim...

7 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Oyacım bu ne lezzetli bir görüntü! Ağzımın suyu aktı yemin ederim!

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.

OYOSH dedi ki...

Sevgili kızılcık şurubu yorumun için çok teşekkür ederim..

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

sevgiler...

Unknown dedi ki...

selamlar
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 16 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,Hanımlarla yapılan günlere,Beş çayına gelen misafirlere,Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

--------------------------------------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;25.02.2008--02.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ http://papatya68.blogcu.com/ BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "16" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

AYNUR

Disalce dedi ki...

canım nefis bir tarif....bende severim limonun kokusunu...

ellerine sağlık...

OYOSH dedi ki...

Sevgili Disal yorumun için çok teşekkür ederim canım...