17 Mart 2008 Pazartesi

ARASIRA TUZLU LAZIM:))



PATATESLİ VE SOSİSLİ ÇÖREK

Hep tatlı,pasta olacak hali yok değil mi ya? Arasıra da olsa tuzlu bişeyler de yazmak lazım....İşte bu da onlardan bitanesi..Artan haşlanmış patateslerin ve kullanma tarihi geçmek üzere olan sosislerin değerlendirilmesi için yapıldı..Haşlanmış patatesler ve sosisler kuşbaşı doğrandı... 3 yumurta ve tuz mikserle çırpıldı..İçine 2 su bardağı un, 1 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çay bardağı sıvıyağ tahta kaşıkla karıştırıldı...Yağlanmış kalıba dökülüp 170'C de 30 dk pişirildi.. Dileyen içine dereotu, pul biber, kara biber v.s baharat koyabilir...Afiyetler olsun...

4 yorum:

Unknown dedi ki...

oya çook güzel gözüküyor açlıktan öleceğim zaten( diyetteyimde ) şuan olsa daha ne isterim . kesin bırakırım diyeti : )))
ellerine sağlık canım

OYOSH dedi ki...

Ben hiç diyet yapmadım, yapamadım..Yapabilenlere de gıpta ederim.. Yılmak yok devam.Kilo da verebiliyorsan ne mutlu sana.. Sevgilerimle..

Yemekbahane dedi ki...

Oya merhaba,

Çok güzel gözüküyor çörek gerçekten şu anda çayımı yudumlarken yanında bulunmasını isterdim :)
Bu arada pastaların ve kurabiyelerin bir sanat eseri..Tebrik etmek isterim.
Sevgiler
Müge

OYOSH dedi ki...

Sevgili Müge,Öncelikle ziyaretin için teşekkür ederim..Pastalarımı yaparken kendimi çok mutlu hissediyorum..Bu da her zaman sonuca çok güzel yansıyor sanırım..Sevgilerimle.