25 Mayıs 2008 Pazar

ANNEMİN YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ

Bu ayki etkinliğimizin ev sahibi sevgili Lama Mutfakta arkadaşımız..Başlıktan da anlaşılacağı üzere canımız annelerimize ithafen bişeyler yapıcaz...Bende annemden öğrendiğim yapmayı yemeyi çok sevdiğim mantı ile katılmak istedim...Önceleri annem yapardı ben mideye indirirdim.. Şimdi annemin bileğinde sinir sıkışması olduğundan ben açıyorum ama o bana kıyamadığından illaki yardım ediyor..


Aslında barbunya pilaki ile katılmayı düşünmüştüm...Çünkü annem pilakiyi çok güzel yapar ve ben de onun gibi yaparım.. Ama geçen gün dondurucuya koymak için mantı yaptık..Zaten pilaki de benim blogumun konseptine uymadığından mantı da karar kıldım..Hem birlikte yaptık, hemde annemin öpülesi ellerinin resmini çektim..İşte anacığımdan öğrendiğim mantı......
Malzemeler
2 kg un
2 yumurta
Tuz
Ilık su
İçi için

Yarım kg den biraz fazla kıyma
Bir büyük soğan
Tuz
Karabiber

Yumurta, un, tuz ve ılık suyla hafif sertçe bir hamur yoğuruyoruz..Hamurumuzu dinlendiriyoruz..Hamur dinlenirken kıymanın içine soğanı rendeliyoruz ve karabiber, tuz ilavesiyle yoğuruyoruz..
Dinlenen hamurdan yumruk kadar topaklar ayırıyoruz ve açıyoruz.. Açtığımız hamuru karelere bölüyoruz.. Karelerin içine birer çimdik kıyma koyuyoruz..Tek tek kapatıyoruz...Eğer hemen pişiriceksek unlu bir zemine koyuyoruz.. (Benim gibi dondurucuya koyacaksanız, 10 dk fırında biraz kuruttuktan sonra buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz)..
Hazırladığımız mantıları kaynar suda pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz..Arzuya göre biberle yağ kızdırıp dökebiliriz..Afiyet olsun..

1 yorum:

webSTer dedi ki...

heyt be canım anamın mantısına gel :))) Oyosh'um patlat bir pasta perşembeye kardeşine şöyle cherry'li berry'li bişeyler :) :P