5 Mayıs 2008 Pazartesi

MEYVELİ TARTOLET


Çilekler tam kıvamına geldi artık...Mis gibi kokuyorlar, insanın (yani benim) herşeye çilek koyası geliyor..Kokusu beni cezbediyor..Fiyatı da ucuzladı.Dondurucuya saklamanın tam vaktidir diye düşünüyorum. İki kilo kadar koydum ama biraz daha koymam lazım..


Görmüş olduğunuz tartoletleri cumartesi günü bir ziyarete giderken yaptım ve götürdüm.. Hımmmmm kıvamında çok lezzetliydiler...(Yiyenler de ben de çok beğendim)...Bunu yazıyorum çünkü ben kendi yaptığım şeyleri yerken gurme edasında yiyiyorum.. O sırada ölçüm yapıyorum '' nesi eksik, nesi fazla, bi daha yaptığım da nasıl olmalı''gibi..Ya da ''tamamdır'' gibi..Bilmiyorum sizler de öylemisiniz?

5 yorum:

http://illedeyemek.blogcu.com/ dedi ki...

elinize sağlık nefis görünüyorlar,hayırlı günler diliyorum....

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Hımmm çok lezzetli görünüyor, hımmm harikaaa...

nino dedi ki...

yirim onu bennnnnnnnn

Esin... dedi ki...

Yapılır mı bu bana diyette iken :( Süper görünüyolar eline sağlık. Çilekleri direkt mi atıyorsun buzluğa bu arada ?

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:dutmaç çorbası

yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır