12 Aralık 2008 Cuma

AYVA TATLISI


Nedense bayramlarda tatlı daha bir aranıyor..Aşağıda görmüş olduğunuz kalbura bastı iki günde tükendi..Tabi arkasından bi tatlı daha yapmak lazım, bayram ya:!!

Ee iki gün hamur tatlısı olunca, ardından hafif bişey yapmak lazım dimi ama:))

Ben de dolapta duran ayvaları değerlendirip, onları tatlıya dönüştürdüm:))

4 adet ayva

toz şeker

yarım bardak su

2 damla vanilya aroması

Üzeri için krema

Öncelikle ayvaları soyuyoruz. Ortadan ikiye bölüp çekirdek yataklarını çıkarıyoruz..Çekirdekleri atmıyoruz..Renk vermesi için tencereye atıcaz...Soyarken limonlu suya atıyoruz ki kararmasınlar..

Tencereye ayvaların çekirdek yatakları alta gelicek şekilde yerleştiriyoruz..

Her bir ayvanın üzerine birer dolu yemek kaşığı toz şeker döküyoruz...Yarım bardak su ve birkaç damla limon ilave edip,kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşta 1,5- 2 saate yakın pişiriyoruz..(Dikkat edin benim gibi oğlana ders çalıştırırken unutup fazla pişirmeyin:))

Pişen ayvaları servis tabağına alıp, çırpılmış kremayla servis yapın..Afiyet olsuunn..

14 yorum:

Ferhanca dedi ki...

merhablara tatlı cennetine mi düştüm:))bu ne güzel bir sayfa.
Pelinden geldim sayfanıza ama çok beğendim ellerienize sağlık çok başarılı görünüyor yapılanlar..
çok sevgiler..

TAZE NANE dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor.
Hafif ama çok harika görünüyor.
Sevgiler.

pelince dedi ki...

Off off kalbura bastıyı nasıl kaçırmışım şahane gözüküyor...
Ayva tatlısını da çok severim..Bu servise kim hayır diyebilir...

Ellerine sağlık...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

AYVAYA BENDE HAYRANIMDIR.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
SEVGİLER. nUnU

yasemin dedi ki...

tariflerin hepside birbirinden güzel elleriniz dert görmesin , cok yeteneklisiniz , özellikle süslemeleri harika ;)
sevgiler

Ayse Pamuk dedi ki...

Bende ayva reçelimi yapsam diyordum ama yok tatlı yapacağım.Ellerine sağlık

akasyakokusu dedi ki...

AYYY CANIM GÖRÜNTÜYE BAYILDIM..
MERHABA DEMEYİ UNUTTUM:))
AMAN AMAN NEFİS BUNLAR YAA..ELİNE SAĞLIK NİCE BAYRAMLARA DİYELİM ARTIK..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Canım nefis olmuş tatlın.ellerine sağlık.sevgilerimle..

birsence dedi ki...

ayyyyy vallahi ayva tatlısınada dipğer tüm keke ve pastalarada bayıldım....nasıl canım istedi anlatamam...elleriniz dert görmesin....banada ziyarete beklerim...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ben de geçen kış bir kere denemiştim annemin tarifiyle.. Çekirdeklerinin renk vermesi için kullanıldığını daha önce duydum ama hiç denemedim.. Sonuç nefis olmuş, ellerine sağlık Oya'cım.. Çok da güzel süslemişsin..

leyya dedi ki...

ben var ya ben hayatımda bu tatlıyı ne pişirdim ve ne de yedim..ama bugünlerde sıkca karşılaşıyorum mevsiminden dolayı sanırsam.baka bak koruk tatlanıyorsa , ben de bunu pişiririm bi zaman..sevgiler..selamlar..

akasyakokusu dedi ki...

Canım merhaba..senin bacım diyen dilini seveyim ben..benim bacım yok hadi gel bacım ol çok sevinirim.
çok öpüyorum sevgiler.
hadi nerde yeni mamalar:))

akasyakokusu dedi ki...

AAyyy tamam tamam hemen teklif kabul edildi.bende severim öyle yazmayı yada seslenmeyi.
haa bu arada gel bana bak nasılım:))

Adsız dedi ki...

merhaba
Geçtiğimiz günlerde www.renklibloglar.com sitesi altında blogger bünyesinden çıkıp kendine alan adıyla daha profesyonel bir blog kurmak isteyenler için bir hizmet başlattık ,eğer sende düşünür isen yardımcı olmak isterim.Sitedeki iletişim kısmından bize kolaylıkla ulaşablirisin.

Referans bloglarımız
www.hayatintatlari.com
www.semraninmutfagi.com
www.kristalkelebek.com
www.pastardia.com

Hizmet bedelimiz 59 ytl dir.