13 Nisan 2012 Cuma

FIRINDA KADAYIF DOLMASI......

Misafirler gelmeden önce sanırım bütün hanımlar o gün sunulacak menüyü kafalarında tasarlarlar...Tıpkı benim yaptığım gibi:))...Eğer misafirin gelmesine 4-5 gün gibi uzun bir zaman varsa,birkaç menü oluştururum kafamda ve bu bazen son güne kadar ufak da olsa değişiklikler gösterir...Hem malzeme hem de benim ruh durumum açısından...Eğer gelicek olanları ilk kez ya da seyrek olarak ağırlıyorsam, önceden denemeler yaparım...Aranızda yapanlar vardır belki benim gibi...Yukarıda görmüş olduğunuz kadayıf tatlısı daha önceleri, hazırlandıktan sonra yumurtaya bulanıp yağda kızartılır, soğuk şerbete atılırdı :)) Ama bu sefer hazırlarken bir süre beklemeleri için dizdiğim borcamla beraber aniden fırında buldular kendilerini...Onlarda şaşırdı,,, tabii ben de:))Ama şerbetini verip soğutup tattıktan sonra, bir daha kızartmasını yapmamaya karar verdim..Sonuç süper oldu...Buyrun tarife...
1 kg tel kadayıf
2 su bardağı kırılmış ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba çaşığı toz şeker
ŞERBETİ İÇİ
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon
Öncelikle şerbetini hazırlayıp bir kenarda soğumaya bırakalım..Tel kadayıfları bir tepside açıp, elimizle tel tel havalandıralım..Diğer tarafta dövülmüş ceviz içi, tarçın ve toz şekeri karıştıralım..Tel kadayıftan yumruk kadar bir parça koparıp tezgah üzerin de uzunlamasına açalım..İçerisine hazırladığımız harçtan koyup, sarma sarar gibi saralım...Tepsiye ya da borcama yanyana malzeme bitene kadar sıkıca yerleştirelim....200'C fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim..Fırından çıkınca çok az soğutup soğuttuğumuz şerbetini verebiliriz..Soğuyan tatlınızı gönlünüzce süsleyip servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun.. 



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok canım çekti șu an...

çok lezziz gözüküyor

ellerine saĝlık :-))))