8 Şubat 2009 Pazar

PIRASALI ALT ÜST BÖREĞİ..

Hamuru için;
Aldığı kadar un
Su ve tuz
Harcı için;
yarım kg pırasa
2 yumurta
2-3 kaşık yoğurt
biraz tuz..

Su, tuz ve aldığı kadar unla yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapıyoruz..Yarım saat kadar dinlendiriyoruz..


İç harcı için pırasaları ince ince doğruyoruz..İçine yumurta, yoğurt ve tuzu koyup karıştırıyoruz..


Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp iki gruba ayırıyoruz..ilk grubu tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz..Aralarını sıvıyağla bolca yağlıyoruz ve üst üste koyuyoruz..Elimizle tepsi büyüklüğünde açıyoruz..Yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz..Üzerine pırasalı harcı yayıyoruz...İkinci grup bezeleri de aynı şekilde açıp, harcın üzerini kapatıyoruz..Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170'C de üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..

Bu lezzetli böreği denemenizi şiddetle tavsiye ederim..Afiyet olsun..

14 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

OYACIĞIM MERHABALAR,
Elde açma böreklere hayranlığım herkesce bilinir.. bilinirde ben bir türlü cesaret edemeden zamanda geçer gider..
ellerine sağlık, okadar güzel görünüyorki, ben bu işi tekrar değerlendirmeliyim sanırım.
çok sevgiler iyi haftalar.
NuNu

Unknown dedi ki...

CANIM
BAYILIRIM BÖREĞE HEMEN KALKIP YAPASIM GELDİ ELLERİNE SAĞLIK
sEVGİLER

Unknown dedi ki...

Canım misss gibi kıyır kıyır ellerine sağlık sevgiler...

neseersoy dedi ki...

Çookkk güzel , ellerine sağlık.
Sevgilerimle

Betül KAVAL dedi ki...

Pırasalı börek hiç tatmadım ama çok güzel olur gibime geliyor. Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor..

Sevgiler.. Bu arada seni mimlemiştim ben :)

pelince dedi ki...

Offf görüntü şahane olmuş ,çayın yanında çıtır çıtır ne güzelde yenir..
Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Eee Oyacığım sen pırasalı Arnavut Böreği yapmışsın, hem de nefis görünüyor. Canım çekti şimdi, ellerine sağlık...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Oyacığım nefis ben eşime pırasa yedirmek için börek yapıorum bunu da deneyceğim canım harika görünüyor:)))

Sevgiler,
Evren

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

başlığı okuyunca sandım ki tava böreği .elde açma nefis bir lezzetmiş meğer.marifet isteyen birde.harika görünüyor emeklerinze sağlık.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yumuşacık görünüyor, ellerine sağlık Oya'cım..

Adsız dedi ki...

oyyy ne emekli ama ne guzelllllll

Adsız dedi ki...

Böregin nek kadar sahane olmus, ben de pirasali yaptigimda senin gibi pirasaya yogurt katiyorum.
Ellerine saglik canim.

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis oluyor elde açılan börekler..Ellerine sağlık harika görünüyor..Sevgiler..

leyya dedi ki...

oyyyy tina törnır yesin bu böreğiiii)))neffis neffiss.