Hamuru için;
Aldığı kadar un
Su ve tuz
Harcı için;
yarım kg pırasa
2 yumurta
2-3 kaşık yoğurt
biraz tuz..
biraz tuz..
Su, tuz ve aldığı kadar unla yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapıyoruz..Yarım saat kadar dinlendiriyoruz..
İç harcı için pırasaları ince ince doğruyoruz..İçine yumurta, yoğurt ve tuzu koyup karıştırıyoruz..
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp iki gruba ayırıyoruz..ilk grubu tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz..Aralarını sıvıyağla bolca yağlıyoruz ve üst üste koyuyoruz..Elimizle tepsi büyüklüğünde açıyoruz..Yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz..Üzerine pırasalı harcı yayıyoruz...İkinci grup bezeleri de aynı şekilde açıp, harcın üzerini kapatıyoruz..Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170'C de üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..
Bu lezzetli böreği denemenizi şiddetle tavsiye ederim..Afiyet olsun..
14 yorum:
OYACIĞIM MERHABALAR,
Elde açma böreklere hayranlığım herkesce bilinir.. bilinirde ben bir türlü cesaret edemeden zamanda geçer gider..
ellerine sağlık, okadar güzel görünüyorki, ben bu işi tekrar değerlendirmeliyim sanırım.
çok sevgiler iyi haftalar.
NuNu
CANIM
BAYILIRIM BÖREĞE HEMEN KALKIP YAPASIM GELDİ ELLERİNE SAĞLIK
sEVGİLER
Canım misss gibi kıyır kıyır ellerine sağlık sevgiler...
Çookkk güzel , ellerine sağlık.
Sevgilerimle
Pırasalı börek hiç tatmadım ama çok güzel olur gibime geliyor. Ellerine sağlık canım nefis gözüküyor..
Sevgiler.. Bu arada seni mimlemiştim ben :)
Offf görüntü şahane olmuş ,çayın yanında çıtır çıtır ne güzelde yenir..
Ellerine sağlık...
Eee Oyacığım sen pırasalı Arnavut Böreği yapmışsın, hem de nefis görünüyor. Canım çekti şimdi, ellerine sağlık...
Oyacığım nefis ben eşime pırasa yedirmek için börek yapıorum bunu da deneyceğim canım harika görünüyor:)))
Sevgiler,
Evren
başlığı okuyunca sandım ki tava böreği .elde açma nefis bir lezzetmiş meğer.marifet isteyen birde.harika görünüyor emeklerinze sağlık.
Yumuşacık görünüyor, ellerine sağlık Oya'cım..
oyyy ne emekli ama ne guzelllllll
Böregin nek kadar sahane olmus, ben de pirasali yaptigimda senin gibi pirasaya yogurt katiyorum.
Ellerine saglik canim.
Çok nefis oluyor elde açılan börekler..Ellerine sağlık harika görünüyor..Sevgiler..
oyyyy tina törnır yesin bu böreğiiii)))neffis neffiss.
Yorum Gönder